Skip to main content
Please wait...

Evropska unija izdvojila 3,6 miliona eura za obnovu prostorija Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu

Šef Kooperacija pri Delegaciji Evropske unije u BiH Stefano Ellero i ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Darja Softić Kadenić, u prisustvu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Halila Lagumdžije i premijera KS Nihada Uka,  jučer su zvanično obilježili početak građevinskih radova na zgradi koju je do sada koristio Kazneno-popravni zavod Sarajevo (objekt Miljacka). 

Potpisan novi Kolektivni ugovor: Bolji status državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika KS Elvis Zornić  potpisali su danas tekst novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u organima državne službe KS.

Potpisivanju je prethodilo nekoliko sastanaka na kojima je usaglašavan tekst ugovora, a kojim će biti poboljšan status i primanja državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo, s obzirom na svakodnevna poskupljenja i sve skuplji životni standard.

​​​​​​​Čestitka iz Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegovi zamjenici Jelena Pekić, Danijela Kristić i Vibor Handžić, premijer Nihad Uk, ministri i skupštinski zastupnici uputili su čestitku građanima povodom  25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Fakuteta za javnu upravu

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekan Fakulteta za upravu, prof.dr. Emir Tahirović potpisali su jučer Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Fakulteta za javnu upravu, koji je pridružena članica Univerziteta u Sarajevu.

Ove dvije institucije opredijelile su se za formalnu saradnju koja prati eurointegracijski put Bosne i Hercegovine i savremene trendove u razvoju javne uprave.

Predstavnici Ministarstva pravde i uprave KS učestvovali na najposjećenijoj korisničkoj konferenciji u BiH u IT sektoru GDi Solutions Day Sarajevo

Predstavnici Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo učestvovali su na korisničkoj konferenciji GDi Solutions Day Sarajevo, u organizaciji GDi Sarajevo, na kojoj su imali priliku vidjeti sveobuhvatan pregled rješenja i integracije prostornih podataka koja imaju svoju primjenu u regionalnoj i lokalnoj upravi. 

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Pravnog fakulteta UNSA

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Zinka Grbo potpisale su danas Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Pravnog fakulteta UNSA.

Ovim sporazumom se formalizira saradnja ove dvije institucije u području naučno-istraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti u zajedničkom interesu razvijanja i unapređenja kvaliteta kako pravničkog obrazovanja, tako i javne uprave u Kantonu Sarajevo.

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Pravnog fakulteta UNSA

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Zinka Grbo potpisale su danas Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Pravnog fakulteta UNSA. Ovim sporazumom se formalizira saradnja ove dvije institucije u području naučno-istraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti u zajedničkom interesu razvijanja i unapređenja kvaliteta kako pravničkog obrazovanja, tako i javne uprave u Kantonu Sarajevo.

Kanton Sarajevo uskoro dobija zakon o elektronskom upravljanju 

Radna grupa za izradu nacrta zakona o elektronskom upravljanju danas je započela svoj rad cjelodnevnom radionicom koju je organizirao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), kroz Projekt Digitalna transformacija u javnom sektoru u BiH, kao partnera Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo koje je nosilac izrade ovog propisa. 

Zakon je pretpostavka za sveobuhvatnu digitalnu transformaciju javnog sektora u Kantonu Sarajevo i bazira se na principima digital by default i međuinstitucionalne interoperabilnosti. 

Subscribe to