Premijer Edin Forto o postignutim rezultatima Vlade Kantona Sarajevo

Krajem 2019. godine premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je u dvije minute nabrajanja uspio pomenuti sva važnija dostignuća Vlade koju predvodi, a koja se tiču unapređenja života građana. 

Danas pri kraju mandata, premijer Forto je u nabrajanju rezultata potrošio više od šest minuta. 

Registar zaposlenih u kantonalnom javnom sektoru, donošenje zakona o prijavljivanju imovine nositelja javnih funkcija KS, obnova pedijatrijskog odjela Opće bolnice, obezbjeđenje 1.000 KM porodiljama u Kantonu Sarajevo mjesečno godinu dana, subvencije za vrtiće u iznosu od 200 konvertibilnih maraka, jedinstveni kuponi za javni prevoz, novi trolejbusi na ulicama, plaćeni novi tramvaji koji dolaze početkom naredne godine, uvođenje Sarajeva u karbon neutralne gradove Evrope što će nam donijeti značajna sredstva namijenjena poboljšanju kvaliteta zraka, historijska ulaganja u film, besplatni studiji na IT smijeru, sređivanje Kampusa i uvjeta da počne gradnja muzeja ARS AEVI, samo su neki od rezultata koje je naveo premijer Forto.

"Praksa izvještavanja učinjenog putem javnih sredstava informiranja ustanovljena je u zemljama Skandinavije. Budući da one bilježe najviši nivo povjerenja u vlast, preuzeli smo dobru praksu" pojasnio je premijer Forto svoj motiv za ovu vrstu infomiranja javnosti.

A svi rezultati na koje se premijer osvrnuo mogu se pročitati u dokumentu, koji se nalazi u prilogu ovog saopćenja za javnost.