Nastavak saradnje Ministarstva pravde i uprave i Vijeća nacionalnih manjina KS

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Mersa Kustura i sekretar ovog ministarstva Indira Šulović održale su danas sastanak sa predstavnicima Vijeća nacionalnih manjina KS Davorom Ebnerom i Mirzom Redžićem.

Razgovarano je o planovima i programu rada Vijeća u novom sazivu, kao i njegovoj saradnji sa Ministarstvom pravde i uprave.

Nakon isteka četvorogodišnjeg mandata prethodnom sazivu Vijeća, nedavno je održana konstituirajuća sjednica i izabrano novo rukovodstvo ovog stalnog savjetodavnog tijela Skupštine KS. Sastavljeno je od predstavnika nacionalnih manjina, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u KS-u.

Ministrica Kustura istakla je da će Ministarstvo nastaviti pružati punu podršku njegovom radu i djelovanju, te je izrazila očekivanja da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Sa predstavnicima Vijeća razgovarala je, između ostalog, o nastavku projekta izgradnje Austrijske kuće, koji zajednički realizuju Kanton Sarajevo i Općina Centar, a u okviru kojeg će prostor za rad dobiti i ovo vijeće.

Razgovarano je i o programu Dana nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, čije obilježavanje će i ove godine finansijski podržati Kanton Sarajevo.