Ministar Nenadić i direktor Resić: Javno preduzeće TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu

Javno preduzeće TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu, najavljeno je na današnjem sastanku ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo Marija Nenadića sa direktorom ove televizijske kuće Elvirom Resićem.

“Proces nabavke opreme za digitalizaciju proizvodnje i emitiranja programa TVSA je okončan u mjesecu maju, a kompletna prilagodba tog cijelog sistema produkcije će biti završena tokom ljeta”, pojasnio je direktor Resić te dodao kako je ovaj proces završen u roku godine dana.

Rekao je i da se program ove kuće posljednjih mjeseci emituje u trajanju od 24 sata, a radi se i na pripremama novih jesenjih programskih sadržaja.

“Emitovat ćemo program izvan Kantona Sarajevo kako bismo postali relevantan medijski faktor u cijeloj Bosni i Hercegovini”, istakao je direktor Resić.

Na sastanku je bilo riječi i o provedbi kampanje za unapređenje naplate komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, kao i o Izvještaju TVSA o radu za 2016.godinu.

Ministar Nenadić se interesovao o radu tumača za znakovni jezik, te ovom prilikom naglasio kako su mnogi dosadašnji prijedlozi i rješenja na kojima su zajedno radili konkretizovani, napominjući da resorno ministarstvo koje predvodi vrši funkciju nadzora nad radom ove televizije.