Ministar Nenadić i dekan Krčalo potpisali Sporazum: Studentima Fakulteta za upravu omogućeno obavljanje prakse u Ministarstvu pravde i uprave

Sporazum o suradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Fakulteta za upravu-pridružene članice Univerziteta u Sarajevu potpisali su danas ministar Mario Nenadić i dekan ovog fakulteta Nezir Krčalo.

Sporazumom je omogućeno obavljanje studentske prakse u Ministarstvu pravde i uprave studentima završne godine prvog ciklusa studija ove visokoškolske ustanove, u trajanju od jedne radne sedmice u tekućoj  godini.

Kako je naveo ministar Nenadić, osnov za potpisivanje ovog sporazuma sadržan je u Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.

"Obavljanje organizovane studentske prakse u resornim institucijama je veoma važan element studija. Ministarstvo pravde i uprave je po resoru najbliže Fakultetu za upravu i djeluje kao jedna organizovana cjelina, te će studenti zasigurno moći prepoznati i praktično se uvjeriti u sve aspekte njegovog rada, od prijema i protokolisanja pošte, postupanja po aktima, suradnje sa drugim ministarstvima, rada sa strankama, pa do funkcioniranja užeg kolegija Ministarstva i svega ostalog što podrazumijeva jedan organ uprave", kazao je ministar Nenadić.  Naglasio je da Ministarstvo sa zadovoljstvom prihvata suradnju i garantira da će biti nastavljena i ubuduće ukoliko potrebu za tim iskaže rukovodstvo ovog, ali i drugih fakulteta.

Dekan Krčalo je kazao da je ova praksa važna za studente, te je zahvalio ministru Nenadiću i uposlenicima Ministarstva na spremnosti da im pomognu u sticanju novih saznanja.