Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo: 28. Radna sjednica SKS održat će se 26.aprila

Prema zaključku Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, 28. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 26. aprila 2017. godine.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se Prijedlog zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, kao i prijedlozi zakona o komunalnim djelatnostima i komunalnoj čistoći.

Zastupnici će se na istoj sjednici izjašnjavati o Prijedlogu odluke o usvajanju “Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo” za 2017.godinu i Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida za 2017.godinu.

Programi rada kao i finansijski planovi za 2017. godinu trinaest zdravstvenih ustanova i to: Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Javne ustanove Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Psihijatrijske bolnice KS, Javne ustanove Dom zdravlja KS, kantonalnih zavoda za hitnu medicinsku pomoć, za medicinu rada, za sportsku medicinu, za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, za javno zdravstvo, za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, za bolesti ovisnosti, te Javne ustanove “Apoteke Sarajevo” bit će na dnevnom redu ove sjednice.

Izvještaj o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo, kao i onaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2016.godinu također će biti pred zastupnicima.

Razmatrat će se i Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo.