Poziv na konsultacije o nacrtu Zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo

Zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo

Poštovani,

Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo, organizuje javne konsultacije o nacrtu Zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo, na kojima će se okupiti zastupnici – predstavnici političkih partija u Skupštini Kantona Sarajevo, dana 12. marta u 10.00 sati, u Velikoj sali Općine Stari Grad.

Kako je nacrt ovog zakona utvrđen na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo 23. januara 2019. godine i upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana, a imajući u vidu iskazanu zainteresovanost, prilikom razmatranja nacrta Zakona, ali i sugestije koje su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo tom prilikom iznijeli, cijenimo veoma značajnim da se odazovete ovom pozivu kako bismo prodiskutovali sve nedoumice i zajednički došli do još kvalitetnijih pravnih rješenja.

S poštovanjem,

M I N I S T R I C A

Lejla Brčić